La Spezia

Vi spenderade inte så mycket tid i La Spezia, vi bodde där för att det var billigt och nära till Cinque Terre. Det är fem små byar som ligger i rad efter varandra längs havet, bara fem minuters mellanrum med tunnelbanan. Av dom besökte vi Riomaggiore, Vernazza och Monterosso, alla var jättemysiga. Första dagen utforskade vi byarna, gick upp och ner bland gränderna och åt på restaurangerna. Andra dagen åkte vi direkt till Monterosso och badade i det klaraste vattnet jag någonsin sett. Jag hittade också en grotta som man kunde simma in i. Vi tog inte tunnelbanan hem utan valde att åka färja förbi alla byarna i stället. Från havet ser man nästan alla samtidigt, så nära ligger dom! Alla liknar varandra med sina små färgglada hus inklämda bland bergen, men min favorit var Riomaggiore.

Det var ont om barer i La Spezia och närmaste dansstället verkade ligga 40 minuter bort. Men tillslut fick vi ett tips om en gömd dominikansk klubb utan namn, verkade faktiskt ganska coolt! Det var tyst och dött överallt, men efter lite letande hittade vi en dörr som verkade lovande, och en snäll gubbe visade oss in. BAAAM. Hög reggaeton, endast dominikanska människor där inne och alla stirrade på oss. Vi var dom enda turisterna, och dom enda blonda. Gubben (Marcello) och hans gäng tyckte det var jätteroligt, vi pratade genom Google översätt och dom bjöd på deras typiska maträtter. Så himla söta allihopa! En rolig och oförglömlig avslutning i La Spezia.

Nästa stopp: Neapel.


Gorges du Verdon

Så det gick inga tåg eller bussar till Gorges, enda sättet att ta sig upp dit var... MED BIL. Vi som har haft sån tur med hyrbilar förut. Var bara att gå till uthyrningen och hoppas på det bästa. Det gick ganska fort och vi rullade iväg mot bergen mitt i rusningstrafiken. Efter en hel del kaos (vägarna i nice är ett skämt) kom vi äntligen ut på en lugnare väg. Den blev smalare och krokigare och fortsatte i två timmar till uppe bland bergen innan vi tillslut kom fram. Pga lågsäsongen fanns ingen i receptionen och i princip allt var stängt, så vi tog en tur runt det vackra området, slog upp vårt tält vid floden och frös ihjäl under natten. Vi lyckades ändå sova bort nästa dag (hurra för oss), men en tur in till byn Castellane hann vi med. Där bokade vi också Canyoning!

Och hur kul var inte det då? Först på med all utrustning: våtdräkt, handskar, flytväst och hjälm. Guiden spände åt alla remmar tills man såg ut som en hockeymålvakt, sen var det bara att häva sig ner i floden. Vi gled runt i småströmmarna, hoppade från klipporna och kämpade oss fram i forsarna. Vi såg ut som skalbaggar som hamnat på rygg, men fyfan vad roligt vi hade!

Och ungefär såhär såg vi ut! (Googlebilder)

Nice

Tågresan till Nice var bäst. Köpte med oss massa gott att äta, lyssnade på musik och bara slappade i sex timmar genom vacker natur. Jag som aldrig kan somna i fordon har sovit gott på varje tåg, tillslut blir det så mysigt att man inte vill gå av.

Nice var väldigt vackert och gulligt byggt med massa smala gator. Vi badade i havet som var klarblått och jättevarmt, sen vandrade vi upp i bergen till ett vattenfall. Det var konstgjort men fint ändå! På kvällen köpte vi med oss varsin öl och gick till stranden igen för att kolla på solnedgången, efter det hamnade vi på en klubb med livemusik. Folk dansade inte på golvet utan på borden, och värmen därinne kan inte beskrivas. I Frankrike verkar dom inte gilla AC särskilt mycket, istället för att basta kan man lika gärna ta en tur med tunnelbanan. Men jag älskar det här landet ändå! Och vi hade svinkul trots att vi svettades bort halva vår kroppsvikt.

Nu ska vi försöka ta oss upp i bergen till campingen Gorges du Verdon, önska oss lycka till!


Paris

Första kvällen i Paris köpte vi med oss lite mat, satte oss bredvid Eiffeltornet och delade på en flaska vin. Sämre kvällar har vi ju haft! Nästa dag drog vi till Notre-Dame, strosade runt i gränderna runt omkring och käkade moules frites. Det blev Eiffeltornet igen, denna gång åkte vi upp också. På kvällen tog vi några öl på en mysig restaurang och beställde in lite ostar, bästa stunden på dagen! Bröd behövde man inte be om, det fylldes på så fort sista biten lämnade korgen. På vägen hem hann vi med några fler ölstopp, och däremellan triumfbågen och Champs-Élysées. En fullsmockad och svinrolig dag!

Nästa station: Nice.


München

Oktoberfest var som ett stort nöjesfält mitt i staden. Det såg ut som i en saga, för mitt bland matstånden och karusellerna gick det runt massa filurer i lederhosen och färgglada klänningar. Alla sprang runt jätteglada med kringlor i ena handen och weissbier i den andra, bra stämning helt enkelt. Det var omöjligt att få ett bord någonstans så vi stod ute i regnet och drack öl hela dagen, mys!

Nu drar vi till Paris, ska bli så skönt att förstå vad någon säger! Tyskan har ju verkligen krånglat till det för sig, den som uppfann det språket hade för mycket fritid.


Tågluff i Europa

Nu har vi blivit ressugna igen och denna gång drar vi på tågluff! Länderna är: Tyskland, Frankrike, Italien, Österrike, Tjeckien och Polen. Vi ska för det mesta bo på hotell men har också släpat med oss ett tält, vi har några campingar inplanerade. En månad ska denna resa ta och precis som förra gången är det jag, Lova och Elli som åker.

Nu sitter vi på tåget mellan Berlin och München, det är försenat en timme men det är bara skönt att åka. Berlin var fint och kändes väldigt stort, tur att tunnelbanan var lätt att förstå och hoppa på. Vi har kollat lite sevärdheter, ätit jättegod pizza, druckit öl för 30 spänn och dansat på reggaeklubbar. Snart blir det oktoberfest!


RSS 2.0