Venice Beach

Kom upp lite tidigare idag och åkte längre bort till venice beach. Insåg att det låg precis bredvid santa monica och att vi kunde ha gått dit. Jaja hur ska man veta allt i detta land? Vi kommer starta varje dag på olika stränder, finns verkligen inget skönare! Sen vill vi ju inte vara bleka när vi kommer hem, har knappt fått någon bränna för att vi gör så mycket hela tiden. Men vad är viktigast, att vara snygg eller ha jävligt kul? 

På väg hit i förrgår körde Lova på någonting. Vi såg inte vad det var, kollade till bilen så att det såg bra ut och tänkte inte mer på det. Idag innan vi skulle åka hängde det en känga under bilen! Vi har alltså åkt hur länge som helst med någons sko dinglandes där under. Varför händer detta oss? Så himla fult och roligt, fick skära ner den med en fickkniv haha. 

Vi bor precis bredvid en svensk pizzeria, hur kul är inte det? Var såklart tvungna att gå in, och där jobbade en svensk kille från Gävle som blev väldigt glad åt att få prata svenska. Han tipsade om en bar som heter The Bungalow, så vi ska dit snart. På pizzerian jobbade också en halvsvensk, och det var han från Hollywoodfruar som redigerade Gunilla Perssons film! Den här dagen blev allt bra konstig... 

Hejheeeeeej!
Blåsigt








Tittut Ellis ben!

Lekte Tarzan




Fortfarande besatt...


Los Angeles

Nu är vi framme! Och jag ligger och bloggar i den största sviten, hur gick det till? Jo, Elli vaknade första natten av att någonting kröp på hennes arm. Det var massa termiter i hennes säng, trevligt! Vi flyttade alla våra saker till ett nytt rum kl 2 på natten, och efter den långa bilkörningen var det inte så kul. Klockan 4 hittade Elli fler i det nya rummet, men då var vi faktiskt för trötta. På morgonen flyttade dom oss till sviten, och jag bryr mig inte om det här rummet har termiter. Det är så stort och fint! Här ska vi bo i fem nätter till. 

Idag gick vi till Santa Monica beach, som ligger jättenära oss. Tog det bara lugnt eftersom vi behövde vila efter resan, jag har saknat stranden så mycket! Vi gick till piren och kollade runt lite, köpte churros och såg en säl. Det är jättefint där med karuseller, en spelhall och matstånd. Om ni läser bloggen från en dator ser ni det på min "header", bilden allra högst upp. 



Det blåste så mycket, så svennarna hittade en kulle att ligga bakom



Outfiten!





Highway 1

Att det ens finns sådana här ställen i världen??? Miljöerna! Har dött inombords tusen gånger denna resa och är så glad att vi åkte. Blir sugen på att göra en ny natur-roadtrip, strunta i städerna och bara se olika miljöer. Igår körde vi äntligen highway 1 från San Francisco till Los Angeles. Det är nog det coolaste jag gjort, tror ingenting har toppat det! Om ni inte känner till vägen är det bara att googla så förstår ni vad jag menar. Man har havet på ena sidan och berg på den andra, går inte att beskriva hur fantastiskt det var. 

Såklart började dagen med tjocka moln och regn, vår vanliga tur. Vi satt helt tysta och svor, har nog aldrig varit så deppiga. Havet syntes inte ens och vi åkte förbi så många fina ställen som knappt syntes på grund av all dimma. Vägen är lång, men den coola biten ligger väldigt långt från LA, så det var liksom vår sista chans. Stannade till på en kiosk och frågade en man om vädret. Han var förvånad att det ens regnade och sa att det skulle sluta två timmar framåt. Det verkade otroligt men vi satte oss i bilen och väntade. Efter en timme hade det inte hänt någonting och vi hade svårt att tro honom, men tillslut såg vi ett litet blått streck vid horisonten! Han hade rätt, och när alla moln försvann hade vi klar himmel hela vägen ner. 

Vi var tvungna att stanna till hela tiden för att det var så fint. Hann åka typ 100 meter mellan varje ställe. Spenderade hela dagen ute på vägarna och kom till LA när det var mörkt. Tur att vi fått träna länge med dom här stora vägarna, det är svårt nog när det är ljust ute! 



Här började det klarna upp



Skillnaden! 


Vägen gick läskigt nära stupet ibland


Kan inte fatta att vi åkte där...



Närmare LA var vi tvungna att stanna igen. I solnedgången fick naturen nya färger, och precis innan den gick ner var allting rosa. AMAZING! 



Alcatraz

Hör att ni har snö där hemma och blir väl ännu mindre sugen på att åka hem. Om en vecka flyger vi till Sverige, gråtandes. Jag blev helt kär i San Francisco, hur hela staden är uppbyggd är det absolut coolaste jag sett. Skulle kunna vara där i veckor. Enda minuset är blåsten, annars skulle jag flytta dit! Vi avslutade med Alcatraz idag, och det var inte alls läskigt. Tvärtom var det en jättevacker ö med massa olika blommor och fåglar. Och vet ni! Fågeln som stör Kalle Anka på julafton existerar! Den fanns på ön, och lät nästan likadant. Trodde det bara var på skämt haha, roligaste fågeln jag sett i mitt liv. 

Det bodde inte bara fångar på ön utan också vakterna med deras familjer. Barnen såg nästan aldrig fångarna och hade ett paradis-liv där på ön. Ett tag fick indianerna använda ön som sin egen mark eftersom miljön påminde om hur dom levde förut. Men det blev det ändring på efter några månader. Trots den korta tiden gav det folket ny energi att kämpa för sina rättigheter. 

Vi gick inte någon guidad tur eller så, vi kände oss lite stressade. Men vi såg bland annat matsalen, fritidsgården och alla celler. Plus en intressant utställning om nuvarande fångars berättelser från olika fängelser runt om i landet. 

Vi tog färjan tillbaka igen och drog vidare mot Big Sur, där vi är nu. Detta var första gången vi inte bokade i förväg, så vi fick leta runt i bäckmörkret tills vi hittade ett rum för alla tre. Ett jättemysigt ställe med tre sängar och en kamin! Första gången vi har en varsin säng. Lova och jag har delat hela resan, och Elli vårt barn har sovit i egen. 

Imorgon ska vi försöka oss på highway 1 igen, kollade vädret och det säger... BLIXTAR :) men vi kommer åka den i alla fall och hoppas på det bästa, vägen är ju lång. Det var liksom därför vi åkte till San Francisco från första början så... Never back down. 

Hej banan och nutella-crepes












Kalle Anka-fågeln!


Alltså hur flummigt flyger inte den här? Och dom lät som människor... Skumma

Hahah och här är ett foto som vi INTE köpte. 



Twin Peaks & Fishermans Wharf

Frukostutsikten denna dag blev hela San Francisco uppe på twin peaks. Vi åkte bara uppåt i några kilometer innan vi kom fram. Även i dom brantaste backarna högst upp hade folk byggt hus, säkert dyraste stället i hela staden, men hur är det ens möjligt att bygga så? Vi gick uppför en kulle till och tänkte äta där, men vi blåste i princip bort så det var bara att vända om. Det blåser mer eller mindre vart du än befinner dig här, men det är så fint överallt så det gör ingenting. Utsikten var helt fantastisk, San Fran levererar igen! 

Elli hade hört talas om någon hamn som sålde skaldjur, lät ju gott tyckte vi så vi drog dit. Bästa beslutet vi gjort på länge! Förväntade oss ingenting speciellt så vi blev såklart glada när vi såg all mat. Stället hette Fishermans Wharf och hade matstånd med olika sorters skaldjur. Dom åt ett stort bröd med skaldjurssoppa i, och jag åt friterade räkor med curly fries. Omöjligt att vara nyttig på denna resa så det har vi gett upp för länge sedan.

När vi gick vidare mot hamnen blev vi ännu mer exalterade, för där fanns det sjölejon. Dom låg en hel flock och solade sig på bryggorna, gosade in sig så tätt så att någon till slut trillade i vattnet. Då blev det bråk ett tag tills det största lejonet sa till på skarpen. Dom var så himla söta, speciellt bebisarna! Vi stod och tittade jättelänge, det var så kul att se hur dom betedde sig. 

Vi gick vidare in mot Pier 39 och kom ut på ett jättemysigt område med karuseller, souvenirshopar och lite annat. Det tog verkligen inte slut! Insåg att det var ganska mycket mer än bara en hamn, vi skulle kunnat spendera hela dagen där. Hela tiden hade vi utsikt mot Alcatraz, jag hade heeelt glömt bort att det ligger här så det var verkligen tur att vi åkte till just denna hamn. Vi blev så sugna att åka dit, så nu har vi köpt biljetter tills imorgon! Vi ska egentligen åka tillbaka mot LA, men vad gör några timmar hit eller dit. Man ska göra det man känner för och man ska göra det nu! 

På vägen hem åkte vi nerför världens snirkligaste gata på Lombard Street. Vi bor också på den gatan, men det visste jag ju inte heller förrän idag. Tjejerna med kollen! 













Huuuuuur cool är inte denna affär?! Längre in var som en djungel med vattenfall, olika djur och så ett café mitt i allt. 


Gos!






Alcatraz

Där körde jag ner! Och ja det var krokigt 





San Francisco

Assååååå va äre här för staaaad? Höll på att skita ner oss när vi skulle till hotellet för vägarna är som dom svarta backarna i en skidbacke! Först går dom 90 grader uppåt, (nä kanske inte men det känns som det)! Efter det ser det ut som att vägen slutar och att du kommer åka nerför ett stup. Vägen går verkligen RAKT NER. Jag och Lova fick världens kick medan Elli blundade och höll i sig haha, så jävla roligt. Och jag som inte gillar bergochdalbanor. 

Igår åkte vi till Dolores Park, där massa folk låg och solade, spelade musik, övade cirkuskonster och kastade amerikansk fotboll. Sedan upp till Haight Ashbury som var en cool gata med second handbutiker, jättefina affärer! Sist drog vi till golden gatebron i solnedgången och det var verkligen värt att se! Med ljuset och diset såg den ut som en dröm. 

Nu drar vi till Twin Peaks! Den här staden är verkligen asrolig på dagen. Nätterna är dock inget att hänga i julgranen.






Dolores park, Lovis njuter av sockervadden 
Vet inte vad som hände men det var polisbilar längs hela gatan
Ju längre upp man kommer desto finare utsikt!
Jag har inte sett ETT ENDA fult hus än. Aldrig sett en finare stad!








Carmel Valley

Sååååååatteeee... Blev ingen highway idag. Vår vanliga tur när det gäller väder att köra i! Det var hur fint som helst precis innan, men såklart blev det storm. Varför just storm?! Tog en annan väg i stället och hade bra väder hela tiden, men vågade ändå inte ta ettan. Det får bli den på väg ner från San Francisco i stället. Vi åkte in på en liten landsväg när vi hade ca 20 mil kvar, sedan kom den sjukaste vägen någonsin hela vägen till Carmel Valley. Vi åkte mitt bland bergen på små slingriga vägar, och utsikten är omöjlig att beskriva, gick inte ens att göra rättvisa på bild eller video. Nu i slutändan var det kanske bra med stormen, vi fick verkligen en upplevelse. 

Nu har vi hamnat mitt ute i ingenstans, igen. Det är fint såklart, men väldigt kallt pga höjden. Vi fick till och med lock för öronen på vägen hit. Men jag har spanat in en bubbelpool här så imorgon tar vi ett varmt bad innan resan! 



Någon mer än jag som kollade på Summerland förut?












Framme i Los Angeles!

Flygresan gick bra, vi har hämtat ut vår nya bil och tagit oss till motellet. Vi har döpt den nya till Kate för att gps-rösten heter så. Hon är jättefin, men jag saknar Michelle lite, alltså vår förra bil. Vi kan ju inte välja Michelles röst igen, hon hör hemma i Ford Focusen. Hon ställde upp i vått och torrt i 300 mil, nu har hon förtjänat semester! 

Jag vet ärligt talat inte riktigt vart vi är, jag är bara glad att vi lämnar imorgon. Eftersom detta bara är övernattning tog vi det billigaste, och vi verkar ha hamnat i ett riktigt shady område. Gjorde en liten tripp till donken tidigare, såg en del skumma människor och kände oss förföljda på hemvägen. Rätt som det var körde en bil ifatt, försökte lägga sig jämsides och blinkade mot oss. Vi som redan hade jagat upp oss blev livrädda, jag satt bara och tänkte på hur fan jag skulle lyckas skaka av mig dom. Vi undvek ögonkontakt och försökte huka oss, tillslut hörde jag vad kvinnan försökte skrika. Våra lysen var avstängda och hon ville varna oss för böter... 

Vi var tvungna att köra av för att vi garvade sönder, snacka om att vara paranoida! Nu måste jag lägga mig så att den här dagen kan ta slut någon gång. Imorgon tar vi HIGHWAY 1 MOT SAN FRANCISCO! 



Det är sååååååå fint!





McDonalds här slår allt. Guacamoleburgare med grillad kyckling och gratis dippsåser, ja ni hör ju! 




Nu drar vi

Hejdå Austin, jag kommer antagligen inte komma tillbaka till dig, men du är väldigt vacker. Sista kvällen på Rainey Street var mysig. Vi åt lite, drack ÖÖÖL och lyssnade på liveband. Dom var så bra att vi köpte varsin skiva, nummer tre i samlingen! Vi gick hem i bra tid för att orka upp till flyget. Varje natt här känns som en sommarkväll i Sverige, så det känns inte jobbigt att gå långt. Älskar att vi missade aprilvädret och bytte ut det mot 25 plusgrader, som att vi fått en extra sommarmånad. 

Nu ska vi beställa en uber till flygplatsen. Billigt och bra, klappat och klart! 


Om man skulle beskriva mig med en skylt... Bästa kombon ever 


Texas capitol

Det här kan Västerås få ta efter. Mys!




Paddla kanot

Nu ligger vi helt utslagna på sängen efter en riktig friluftsdag. Startade dagen utan några förväntningar, åt lite falafel på 6th Street och började vandra ner mot floden. Vi såg folk som åkte i olika båtar på andra sidan sjön och bestämde oss för att kolla upp det. På vägen dit såg vi massa roliga djur och fåglar, men det sjukaste var vilda sköldpaddor! Dom bara låg där och solade i flock längs strandkanten, sen blev det obehagligt när en orm försökte dra ner dom i vattnet. Vi var i chock medan alla joggare inte brydde sig alls. 

Vi hyrde en kanot och gled runt på den i en timme, hur skönt som helst. Vi såg fin natur blandat med alla skyskraporna i eftermiddagssolen, det gillade vi också mycket bättre än att vara inne i staden.

Nu ska vi bara vila och kanske kolla upp  Rainey Street igen med alla matstånden. Imorgon flyger vi till Los Angeles! 





Sköldpaddor!




Alla små dockor står för någon som dött på gatan. Det är väldigt många uteliggare här och det är hemskt att se hur dom har det. 






Baseball

Första natten här var inte så imponerande. Det kändes inte som att vi hittade något trevligt ställe att vara på, och människorna är inte heller så nice. Bättre blev det nästa dag när vi hade Jake som guide, han är en av killarna i bandet som vi lärde känna. Efter vi lämnade in vår bil på flygplatsen kom han och hämtade upp oss med sin bil. Körde förbi en mack och köpte is och öl, sedan hade vi picknick vid floden. Kändes så himla amerikanskt haha, jättekul att hänga med en som verkligen är härifrån. Vi åkte och käkade på en gata med lite barer och food trucks, mycket mysigare än det vi sett innan! Efter det bar det iväg till en baseballmatch. Vi har pratat om att gå på någon match jättelänge nu, sedan kom Jake från ingenstans och frågade om vi ville gå! 

Inte för att vi var så insatta i spelet, men det var jättekul att kolla på. Köpte popcorn och typ världens största öl (känns som att jag pratar mycket om öl)... Barnen satt och hejade med sina baseballoutfits och maskoten hoppade runt i pauserna. Återigen en riktigt cool grej som vi förmodligen aldrig skulle fått uppleva om det inte vore för våra snälla bekanta. Avslutade kvällen på en karaokebar med riktigt kassa framträdanden, precis som det ska vara.

Traska till floden 




Vi skulle tydligen hålla på Round Rock Express. Dom mötte Omaha Storm Chasers, namnen...








 

Hej Austin

Idag har vi bara strosat runt och käkat lite tacos. Vet inte riktigt än vad jag tycker om staden, den är fin i alla fall!












Vi överlevde

Resan till Austin började superbra och kändes snabb, vi började på 800 km och var nere i 200 när det började spöregna. Vi såg verkligen ingenting så vi körde av till ett litet samhälle och väntade på en mexikansk restaurang. Det blev bara värre och tillslut satt vi mitt i ett åskväder. Runt omkring oss satt det en hel del hillbillys med skitiga kläder och truckkepsar. Stämningen var väldigt tryckt och servitören var sur för att vi inte beställde så mycket. Det blev så obehagligt att vi inte pallade vara kvar, ute hade det blivit kolsvart. Jag körde i 50 på 120-vägar, det blixtrade non stop och det fanns inte en enda lampa! Förstår inte hur dom tänker med sina livsfarliga reflexpluttar. Nu är vi i alla fall framme, 13 timmar senare. Har aldrig tidigare varit rädd för ett väder, men det var faktiskt helt sjukt. Nästa gång blir det övernattning! 


Käkade waffle house innan resan

I Houston började duggregnet, och vi var lyckligt ovetande









En oväntad avslutning!

Måste bara göra en background check för detta är lite galet...

Första dagen i New Orleans gick vi vilse och frågade en tjej om vägen. Hon och hennes pojkvän var skitroliga, fast dyngraka, så jag började prata med en ensam kille bredvid som heter Jake. Han sa att hans band skulle spela nästa dag och att vi var inbjudna, det var det bandet jag skrev om förut. För dom som undrar heter dom "Adam Case".

På spelningen träffade vi deras kompis Edmund, kanske den gladaste killen jag träffat. Han sa att vi skulle komma på hans födelsedagsfest dagen efter, någon slags kräftskiva fattade vi det som. Fick en adress igen och gick vidare. 

Vi hade inga planer sista kvällen, så vi började röra oss dit. Det blev spårvagn till en början! Hur mysigt som helst, men kanske inte det smidigaste sättet. Efter det fick vi gå, och utan internet fick vi fråga oss fram. Som tur är finns det snälla människor med gps. Gatan blev bara mer och mer öde och vi började ångra oss. Fattade ju ingenting och alla vi pratat med här har varnat oss för tomma gator. Till slut hörde vi deras musik och det var en sådan sjuk lättnad!

Det tog ca en timme för oss att ta oss dit så vi var inte precis tidiga. Edmund såg helt chockad ut när vi gled in på hans tomt, trodde säkert inte att vi skulle komma. Han stod och kokade flera kilo kräftor i ett bad tillsammans med majs, ananas, svamp mm. Det låg till och med kalkonnackar där i...? När det var klart stod alla runt ett bord och käkade allt med händerna, såklart var det jättestarkt. Amerikanerna gillar att gråta när dom äter! Och förresten, att alla dricker från ölkaggar i röda muggar är inte en myt, precis så var det. 

Vi hade en så sjukt mysig kväll och det är kul att tänka hur en sak leder till en annan här i världen. Vi hade turen att hamna på ett äkta Louisiana crawfish party, som Adam sa: "you lucked up". Snällare människor kommer bli svåra att hitta, men vi får leta vidare och hoppas på det bästa. Note to self: Att vara öppen för främmande saker behöver inte vara farligt, det kanske blir en av dom bästa sakerna du gjort. Vem vet? 



Totalt kokade dom 100 kg kräftor den kvällen, varje batch lite starkare än den förra. 

Levi, Jake och Adam.
Om ni kunde förstå hur gott det där var!


 

Frenchmen Street

Igår kväll skulle vi dra till en spelning vi blivit bjudna till, men när vi kom ut på gatan fastnade vi i en parad. Det var så cool stämning att vi gick med dom en bra bit innan vi gick vidare. Pratade med en man som berättade att dom hyllade en Saints-spelare som blivit mördad här i New Orleans, hemskt ju. 

Stannade till på spelningen ett tag, bandet var verkligen bra! Vi har hört så många duktiga människor här och det är tråkigt att se hur mycket dom måste kämpa. Dom får lite dricks och det är allt. 

Vi tog en taxi till frenchmen street som alla har tipsat om här. Det tog en halv minut sen var vi framme haha. Jättebra livemusik överallt och i gränderna kunde man kolla på konst. Vi var där i flera timmar, omöjligt att ha tråkigt här!







Bästa hotellfrukosten hittills 


Blues Café

Vi vaknade väldigt sent idag och missade frukosten, ibland måste man helt enkelt somna om! Letade efter mat och hittade tillslut ett mysigt ställe som heter Huck Finn's, klockan två hehe. Tryckte i oss varsin kycklingburgare och gick vidare på samma gata tills vi hörde livemusik. Det var ett bluescafé, eller mer som en bar. Vi drack lite öl med bandet precis framför oss, precis som man föreställer sig att New Orleans ska vara. En grym eftermiddag helt enkelt. 



Så missar vi Janis Joplin med EN dag...
På jakt efter mat

Alltså kolla på artisterna!


Mitt blinkande halsband från igår med cowboyhattar och stövlar. Behövde inte ens visa brösten, woohoo... Tack Andrew från Austin. 


New Orleans, jag tror jag dör!

Vi är seriöst i chock, det här är det sjukaste ställe vi någonsin upplevt. Vi letade efter Bourbon Street ett tag och när vi väl kom in på den sa det pang. Hade inga förväntningar men det här var jag INTE beredd på! Det är som att hela gatan har festival, fast det är en vanlig torsdag. Neonskyltar precis överallt och barer med några meters avstånd från varandra på båda sidorna. Man visste liksom inte vart man skulle börja, och musiken var så hög att man varken kunde tänka eller prata. Har fått så många nya intryck ikväll att hjärnan exploderar, måste sova nu hejdå Sverige. 


Bourbon Street 

Där uppe står dom och kastar halsband till tjejer som flashar brösten. Och det är tydligen "kul" att ha samlat många halsband. Sjuka värld...




Sååå grymt band! Kvällens höjdpunkt. 

Coolare tant får man ju leta efter, hon körde hårt på dansgolvet! 

Sista bandet vi såg va så jävla sköna att vi köpte en skiva. Fick den signerad av självaste Smuuf Dogg också, och jag heter tydligen Lid. 

To Elli + Lid "Sweden". Murphy Taylor "Smuuf Dogg" Bass. Haha jag dör! 


Lämnat Florida

Nu har vi åkt igenom Alabama, Mississippi och hamnat i New Orleans, Louisiana. Bilfärden kändes väldigt snabb idag även fast vi körde 60+ mil. Ska snart gå ut och äta något här och sedan leta upp något uteställe. Hört att man inte behöver leta länge!  


Hur rolig är inte denna bild? Kolla skjortan 


Dom har baconsmak på ALLT

Bara jordnötsmör...

Vår skylt<3 Har blivit besatt av regskyltar och försöker samla så många som möjligt haha... Dom är ju så fina här! 










Tallahassee

Har ingen aning vart Tallahassee ligger, bara att det är långt upp i Florida och att namnet är förjävla roligt. Sista biten hit var det spöregn, kolsvart och inga lampor, säger bara USCH! Reflexlinjerna ni vet... Inte kul. När vi kom hit fick vi byta rum direkt för att det var ett gäng som betedde sig sjukt creepy. Fyfan vad arg jag blir på sånt. Hur svårt ska det vara att respektera andra människor? Är det värt att bete sig som ett svin mot några som ber om hjälp, och vad vinner man på det? Det enda som händer är att vi får byta rum långt bort från dom, flytta bilen och stanna inne hela kvällen. Klart vi kan gå ut om vi vill, men hur kul är det då om man ska vara orolig samtidigt. 

Dagens budord: Du skall icke vara en idiot. Lätt va? INTE SÅ SVÅRT VA?

Vi har väl inte fått världens bästa intryck av detta ställe, men det berodde ju mest på vädret och människorna. Vi ska i alla fall bara övernatta här, imorgon har vi en lång resa kvar till New Orleans! 

Min drömbil

Har aldrig blivit så glad över lite lampor!


Poolhäng

Vi har checkat ut men vi får fortfarande använda poolen. Tänkte bada lite och ta det lugnt innan vi åker mot Tallahassee, har ju inte bråttom alls eftersom vi bara ska åka bil idag. 



Universal Studios

Shit va kul det var idag! Vi hann med bussen till universal kl halv tio, som vi fick åka gratis eftersom det ingick i vårt hotell. Nice! Gick med folkströmmen tills vi kom in på en av parkerna, insåg efter ett tag att vi var på fel. Vi hade bara betalat för en park så vi började kuta tillbaka samma väg som vi kom in, stressade som fan. Dom var snälla så vi fick byta direkt, men det blev en lagom svettig början på dagen! Bättre skyltar nästa gång taaack. 

Vi såg och åkte allt som fanns, förutom bergochdalbanorna. Var där runt åtta timmar tror jag! Roligaste var alla 4D-simulatorer, eller vad dom kallas. Så coola och bra gjorda, kändes så himla verkligt. Den bästa var LÄTT Transformers, hade ont i halsen efteråt av allt skrikande. Älskade den med Minions också, så söta! 

Harry Potter-världen var såklart jättefin, fast vi såg bara halva. Vi såg också Terminator, M.I.B, Simpsons, Shrek och E.T. 

En jättehäftig dag helt enkelt, åk hit om ni vill, kan och orkar! Imorgon börjar vi röra oss mot New Orleans, med ett stopp i Tallahassee för övernattning. 







Harry Potterrr




Draken sprutade riktig eld, hur sjukt är inte det? På nära håll kände man värmen i hela ansiktet. 


Utgång med danskar

Vi trodde att vi kunde gå till "downtown" eftersom det var 15 min till alla barer. Visade sig vara en kvart på motorvägen med en uber. Då har man använt det för första gången! Väldigt smidigt och billigt, som alla säger. Chauffören försökte dock få oss att jobba på hans eget företag där han var chef, bättre lycka nästa gång pysen. 

Vi gick omkring på Orange Avenue och hamnade till slut på en hårdrocksbar. Stötte ihop med några danskar och rockade loss med dom lite granna. Lärde varandra våra språk och den som inte fick till det gjorde kullerbyttor på golvet. En vanlig måndag helt enkelt! Nu ska vi försöka få fyra timmars sömn innan universal studios imorgon. Natti! 




Det blev en shoppingdag

Idag käkade vi pannkaksfrukost på Ihop, det var så jävla gott! Det mest amerikanska vi ätit tror jag, på ett riktigt diner. Vi tog oss till ett köpcenter med en liten vagn efter det. Dom kallar det för trolley, mindre och mysigare än en buss. Bara massa märkesbutiker, men vi lyckades hitta lite saker ändå. Nu har vi nyss badat bubbelpool här på hotellet och ska snart försöka ta oss ner till stan, eller vad man ska kalla det. Dom här brudarna har ju inte druckit öl på en hel dag... Illa. 

Vi bor granne med wet and wild




Söt!

Undrar om jag gillar grönt
Vår utsikt :) 




Elva timmar senare, Orlando!

I morse lämnade vi vårt mysiga motell i Key West och nu är vi helt plötsligt i Orlando. Skulle ta sex timmar totalt sa gpsen, det tog elva timmar. Jag körde sju av dom och är väl lagom snurrig nu! Men vad gör det när vi ligger här i vårt lyxiga Best Western-rum? Bokade tre nätter här igår kväll för 500 spänn var! Billigaste stället hittills och också det finaste, hur går det ihop liksom. 

Hann inte till hotellet innan solen gick ner så jag fick köra en del i mörker. Och det blir verkligen kolsvart! Dom har inga gatlyktor utan reflexlinjer på vägarna som visar vägen. Miljövänligare antar jag men det är svårt att se ibland, särskilt när man ska byta fil hela tiden. Ibland kan det vara riktigt läskigt att köra, men det är jättekul och jag älskar alla miljöombyten. 

Har bara stannat till på Taco Bell idag så nu har vi beställt pizza upp till rummet (omg). Känner att det är en nyttig resa detta! Imorgon ska vi antagligen till universal studios, men ingenting är bestämt. Skönt! 

Vårt hem i Key West, älskar!

Såhär ser det ut runt alla Key-öarna

Skaldjur är populärt! 

En söt bar i Okeechobee


Orlando!
Handfat i hallen



En effektiv dag på cykel!

Key West är så litet så dom flesta tar sig fram med cykel eller går. Vi hyrde varsin cykel idag och hann med massor! Alla sevärdheter vi tänkte se hann vi med på en timme. Southernmost point, Hemingways hus och Fort Zachary State Park. Så jävla skönt att bara cykla runt och se sig omkring. Det kostade att gå in i huset så det gjorde vi faktiskt inte. Betalade hellre för att komma in på stranden som var en del av parken. Blåaste vattnet hittills! Det var som ett litet paradis. Filmade under vattnet med GoPron och käkade lite pommes, vi älskade verkligen det stället. 

Lämnade in våra cyklar och rörde oss mot Duval Street där det mesta ligger. Åt på ett ställe som kallades Pinchers Crab Shack och det var helt SINNES. Hur kan alla restauranger ba toppa varandra hela tiden? Jag och Lova åt pasta med räkor och parmesan, vi gav rätten en 10. Om ni är här någon gång så MÅSTE ni äta det, grät nästan när det tog slut. 

Avslutade dagen på en Drag Queen-show, haha, någon gång måste ju vara den första. Jätteduktiga var dom i alla fall! Vi pratade med en av dom innan som var svensk, hon var den enda som fick våra pengar hehe... Men det var det värt för hon var grymmast. 




Såg bara huset från vägen




Matstället!



Saknar dig redan...

Food porn 

Svenskan Inga!

När vi skulle gå hem tog vi med en bit av den berömda Key Lime-pajen, svingod. 


Key West

Jag har kört ända till Key West! Fan vad jag är duktig. Vi är helt kära i denna ö! Gamla hus som står tätt längs vägarna och allt är så färgglatt. Vårt motell är jättegulligt, känns verkligen inte som USA. Vi åt lunch på Sloppy Joe's idag och nu ska vi snart gå ut på något ställe, varannat hus är ju en bar haha...



Väggarna är täckta med sedlar! 



Såhär ser det ut överallt 




Cat har gjort det igen

Igår hade vi ingenstans att sova så Cat var så sjukt snäll och lät oss sova i hennes lägenhet. Efter stranden gick vi till hennes lobby för att vänta på henne och jaa... Vad kan man säga, kan ju inte vara särskilt billigt att bo där! Vi bara stod och tog kort och gapade, passade inte alls in där haha. När hon kom hem från jobbet köpte hon med några Corona upp till oss och sa åt oss att gå ner till poolen medan hon jobbade, vi fick ta med oss ölen ner! Där satt vi i jacuzzin och drack och kollade ut över Miami, det typiska backpacker-livet liksom. När vi kom upp igen hade hon köpt ännu mer öl, den kvinnan gillar alkohol! Vi gick ut till ett sushiställe (Pubbelly) som hade lite ovanliga grejer, godaste jag ätit i hela mitt liv tror jag. Kommer aldrig kunna äta sushi i Sverige igen. Sen tog hon oss till en bar som heter Mango, jättecoolt ställe verkligen. Härlig atmosfär med massa olika liveframträdanden, Cat mosade på med mojitos och fortsatte med margaritas hemma hos henne. Eftersom jag skulle köra tog jag det lugnare men dom andra mådde som dom förtjänade idag. 



I den poolen badade vi!



Här gjorde dom någonting med choklad och jordnötter


Mango





Jag skakar!

Alltså biluthyrningen... Fyfan har aldrig upplevt så många känslor på så kort tid. Först checkade vi ut från hotellet med våra stora ryggsäckar på ca 15kg, inga rullväskor här inte. Fick släpa dom 10 blocks för att komma till uthyrningen. När vi kom fram var vi redan helt slut, och när jag skulle betala fungerade inte mitt kreditkort. Hade skaffat ett allkort med kredit på banken i stället för ett riktigt kreditkort, så trodde att det var problemet. Servicen där var verkligen kass, och hon som jobbade där brydde sig inte om oss alls om vi inte kunde betala. Paniken började växa sig på, utan bil var ju resan förstörd. Pappa hjälpte oss att kontakta Handelsbanken, och efter att jag fått prata med dom och ändrat lite grejer så accepterades mitt kort! Över en timme senare haha.

Elli och Lova började glädjegråta, själv satt jag bara och skakade av all stress. Vi fick sitta och lugna ner oss lite innan jag körde iväg för att fixa ännu ett bilproblem på flygplatsen. Vi körde på en highway (!) över vattnet till "fastlandet". Det var extremt nervöst, men lärde mig också ett och annat. Nu känner jag mig mycket säkrare inför roadtripen. 

Nu har vi nyss käkat på ett jättebra och inte alltför dyrt ställe "Rice, house of Kabob". Vi ska mot stranden nu och fira att vi är back on track! 




Ocean Drive

Idag vaknade vi kl 12 vilket är det senaste hittills för oss. Blev ju sent igår! Vi har tagit det hur lugnt som helst och letat efter ocean drive vilket är en gata precis vid havet. Visade sig att vi missat den precis när vi har gått till stranden. Där såg det precis ut som man föreställer sig Miami. Volleyboll-planer, lättklädda människor på roller blades och färgglada hus och barer. Det fanns så mycket att kolla på att vi glömde bort tid och rum, var bara att vända om igen. 

Vi testade detta! Smakade inte så mycket men var väldigt fräscht, typ som svagt aloe vera-vatten.

Fick vanlig kokos på köpet, jättegott! 

Lite crepes till lunch

Första skolbussen!

Coolaste restaurangen någonsin! Senior frog hette den, för dyrt för oss dock...

Ocean drive
Utanför en pridebar

Färgerna! 


Wood

En bar vi var på efter vi hade käkat. Wood hette den och ja... Nu förstår jag inte varför man bor i Sverige över huvud taget. Ingen uttjatad house, bara massa sköna dj's som körde typ latinamerikanska låtar och remixar. Alla går all in på dansgolvet, och duktiga är dom också. Sjukt trevlig stämning och alla var så glada mot varandra. Jättemysig miljö, och mitt i allt sticker det fram en halv bil från väggen. Ska ladda upp en film på Facebook sen, känner att det är svårt att förklara! 

Vi bjöd Cat på två drinkar som tack, men innan kvällen var slut hade hon köpt dubbelt så mycket drinkar till oss. Vem är kvinnan ens? 42 år, inga gränser och helt underbar. På vägen hem stannade vi till på ett ställe som sålde små tacos, såklart var dom också svingoda. Vilken lyx vi har med en egen guide vars största intresse är god mat och att festa! 




Wynwood

Har nyss kommit hem från en helt otrolig kväll i området Wynwood. Lovas kompis Cat körde oss till en FANTASTISK tapas-restaurang där hon bjöd på allt. Försökte förklara att vi svenskar har svårt för sånt, hon tyckte vi var konstiga och fortsatte bjuda. 

Vi gick runt på ett ställe som hette Wynwood Walls. Ett stort område där alla hus är målade med konst och grafitti. Absolut coolaste stället jag sett, så fina hus! 


Inuti restaurangen









Snake charmer

På väg hem sprang vi på den här lilla filuren. Ormen Isabella! 




Gosigt! 

Vakna det är bästa dagen!

Idag var det mycket finare väder! Alla har vi bränt oss, mer eller mindre. Jag har köpt spf 50+ vilket måste vara första gången i hela mitt liv. Men det behövs här kan jag säga!

På lunchen käkade vi på Miami beach = snordyrt överallt. Men vi lyckades klämma in oss på happy hour och beställde världens minsta portion. Sved ändå i plånboken haha. Annars har vi hängt på stranden hela dagen, badat och kollat på folk. Bästa som finns ju! 









Segafredo

Igår gick vi ut på kvällen till ett ställe som hette Segafredo. Där kunde man köa låtar själv genom en app, hur coolt! Vi träffade en schysst snubbe som lånade ut sin telefon hela natten. På vägen hem gick vi fel tre gånger, men vi börjar lära oss området i alla fall!!


Den här fontänen låg inte på vägen hem, men det tänkte ju inte vi på. 


Vart fan är ICA?

Hur svårt ska det vara att handla egentligen? Vi förstår ingenting haha. Fick gå till två olika affärer för att hitta allt vi skulle ha, tre förvirrade blondiner som bara vill ha lite smör. Hittade dock världens största avokado, LOVE!

Det är så himla fina miljöer med gröna palmer överallt och färgglada byggnader. Blir helt kär ju. Nu ska vi dricka lite vin och käka plockmat, allt från samma affär hehe. 



Och här bor vi! 


South Beach

Idag vaknade vi och gick ut på jakt efter en mataffär. Hittade en tillslut som var hälften mat hälften sprit, men har märkt att det är så på nästan alla ställen. Köpte lite frukost och grejer att äta på stranden, sen drog vi mot south beach. Stranden låg bara tre kvarter från vår lägenhet! Solen stekte på ända tills vi kom fram, då kom regnet. Men det var varmt och skönt ändå så vi kämpade på. Säger bara en sak om Miami, FUKTIGT! 
 

 

Framme i Miami

Klockan 7 idag drog vi mot Arlanda! Första stoppet var i Köpenhamn efter bara en timmes flyg, lite lunch plus en öl hann vi med innan nästa flyg gick. Trodde att vi skulle få sitta i nio timmar på samma plan, men där hade jag fel! Vi fick skönare säten, två mål mat och en liten tv-skärm med massa filmval. Spännande saker hände också uppe i det blå. Tjuriga passagerare, oansvariga flygvärdinnor och en jordnötskatastrof. Vi fick tjata på dom tre gånger innan dom ropade ut i högtalarna att det fanns en nötallergiker ombord. I nästa sekund har en tant bredvid oss tryckt i sig en hel påse. Så det va nice! Men Ellinor överlevde och nu är vi äntligen framme i lägenheten. Fick skjuts hit av en bekant till Lova som bor ganska nära oss, hon lärde oss lite vägmärken och vad vi borde göra i Miami. Så sjukt skönt att slippa tänka på taxi osv! 

Nu har vi varit vakna i 24 timmar och jag är så trött så ögonen går i kors, ser knappt vad jag skriver. Imorn blir det stranden! 







En månad i USA

Nu drar jag igång bloggen igen efter ett och ett halvt års frånvaro. Mestadels för att andra ska kunna ha lite koll på vad jag har för mig på mitt lilla äventyr. Jag, Lova och Ellinor ska åka till USA i en månad och roadtripa runt och ha allmänt sköj. Våra destinationer är: Miami, Key West, Orlando, New Orleans, Austin, Los Angeles och San Francisco. I den ordningen kommer vi att ta oss fram i en hyrbil, undantaget är mellan Austin och Los Angeles då vi kommer flyga! Vi har ju inte hela dan på oss liksom... Eller vänta. 
 
Om fem timmar drar vi! Jag känner ingenting, som vanligt. Jag är den som är hur cool som helst tills vi typ lyfter med planet. Då kommer jag kolla ner och ba, OMG VAFAN HÅLLER VI PÅ MED? Nu ska jag ta mig en macka och packa det sista, vad är sömn liksom? 
 
Ses imorn då Miami!

RSS 2.0