Twin Peaks & Fishermans Wharf

Frukostutsikten denna dag blev hela San Francisco uppe på twin peaks. Vi åkte bara uppåt i några kilometer innan vi kom fram. Även i dom brantaste backarna högst upp hade folk byggt hus, säkert dyraste stället i hela staden, men hur är det ens möjligt att bygga så? Vi gick uppför en kulle till och tänkte äta där, men vi blåste i princip bort så det var bara att vända om. Det blåser mer eller mindre vart du än befinner dig här, men det är så fint överallt så det gör ingenting. Utsikten var helt fantastisk, San Fran levererar igen! 

Elli hade hört talas om någon hamn som sålde skaldjur, lät ju gott tyckte vi så vi drog dit. Bästa beslutet vi gjort på länge! Förväntade oss ingenting speciellt så vi blev såklart glada när vi såg all mat. Stället hette Fishermans Wharf och hade matstånd med olika sorters skaldjur. Dom åt ett stort bröd med skaldjurssoppa i, och jag åt friterade räkor med curly fries. Omöjligt att vara nyttig på denna resa så det har vi gett upp för länge sedan.

När vi gick vidare mot hamnen blev vi ännu mer exalterade, för där fanns det sjölejon. Dom låg en hel flock och solade sig på bryggorna, gosade in sig så tätt så att någon till slut trillade i vattnet. Då blev det bråk ett tag tills det största lejonet sa till på skarpen. Dom var så himla söta, speciellt bebisarna! Vi stod och tittade jättelänge, det var så kul att se hur dom betedde sig. 

Vi gick vidare in mot Pier 39 och kom ut på ett jättemysigt område med karuseller, souvenirshopar och lite annat. Det tog verkligen inte slut! Insåg att det var ganska mycket mer än bara en hamn, vi skulle kunnat spendera hela dagen där. Hela tiden hade vi utsikt mot Alcatraz, jag hade heeelt glömt bort att det ligger här så det var verkligen tur att vi åkte till just denna hamn. Vi blev så sugna att åka dit, så nu har vi köpt biljetter tills imorgon! Vi ska egentligen åka tillbaka mot LA, men vad gör några timmar hit eller dit. Man ska göra det man känner för och man ska göra det nu! 

På vägen hem åkte vi nerför världens snirkligaste gata på Lombard Street. Vi bor också på den gatan, men det visste jag ju inte heller förrän idag. Tjejerna med kollen! 













Huuuuuur cool är inte denna affär?! Längre in var som en djungel med vattenfall, olika djur och så ett café mitt i allt. 


Gos!






Alcatraz

Där körde jag ner! Och ja det var krokigt 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0