Landmannalaugar

Eftersom jag och Stina blivit hurtiga vandringsmänniskor ville vi ut och gå igen. Den här gången i Landmannalaugar där man kan välja massa olika fina vandringsleder. Vi valde en ganska tuff väg på ca 8 km som verkade vara den roligaste. Det är en av dom coolaste/jobbigaste sakerna jag gjort och utsikten var HELT. SJUK. Vissa stunder trodde jag att jag skulle dö men när vi nådde den högsta bergstoppen var det sååå värt det. Det är helt galet hur mycket kroppen pallar, förstår ej. Hit ska jag fler gånger! 


Fikapaus
Stelnad lava som runnit ner från bergen en gång i tiden
På toppen!
Miljöskifte
Från snö till... öken?
Och så ner igenom lavan

Elin på besök

Förra veckan kom Elin hit i några dagar! Det kändes så konstigt när jag skulle hämta henne på flygplatsen. Det var ju exakt ett år sedan vi var här tillsammans, inte visste vi då att vi skulle hit så snart igen, och att jag dessutom skulle bo här. Älskar att vi efter 10 minuter bara satt i bilen och lyssnade på musik som att allt var som vanligt. Vi fick påminna varandra att vi faktiskt var tillsammans igen, på Island dessutom! Jag hade ju egentligen tusen saker att berätta, men nä, vi är helt enkelt för vana vid varandras sällskap. She's ma peeerson. 


Hon prickade ju in den regnigaste veckan hittills, så vi gled bara runt och åt och badade. Klagar inte. När jag jobbade drog Stina med henne upp på höglandet för lite mer action, tur att man har en sån schysst kollega! 

Världens godaste lunchställe: Fridheimar Farm! Hemmagjord tomatsoppa med brödbuffé
Restaurangen ligger i samma växthus som tomatodlingen

Hajkarna

Jag har alltid varit intresserad av att vandra och hajka, men det har inte riktigt blivit av eftersom jag inte vet vart det finns bra leder, haha. Här är det inte precis brist på såna, och inte är dom fula heller. Jag och Stina släpptes av vid Háifoss och gick nedåt mot Stöng och vidare mot Gjáin. Det blev kanske runt en mil totalt, men man märker ju inte att man tränar när det är så fint och mysigt att gå. 


Háifoss
Stöng (gammalt vikingahus)
Gjáin

Livet på landet

 


En ledig dag

Att vakna upp och inse att det är sol på ens lediga dag är det bästa som finns. Då vill man bara ut och hitta på någonting. Ibland har jag hunnit planera vad jag vill göra, annars sätter jag mig bara i bilen och ser vart jag hamnar. Senast kom jag till en liten fyr med betande hästar precis intill, och efter det till en inaktiv vulkan. Inte illa för en spontanutflykt!

Den kvällen åkte jag och Stina till Kótelettan, en stadsfestival i Selfoss. Det fina namnet har den fått pga all grillning som pågår under festivalen. Selfoss är en av dom största städerna på Island, men ser ut ungefär som Fagersta. Och med festival menar jag en scen och en sportbar gömda bakom ett industriområde. Men vi som numera bara umgås med får och flugor hade en skitrolig utekväll med bra musik, dans, sockervadd och öl.  
 

Vulkanen Kerid
En lycklig Stina omringad av islandskoftor

RSS 2.0