Zell am See

Alla har vi fått höra fantastiska ord om Zell am See och hur vackert det är här. Vi kom hit med ganska höga förväntningar, ovetandes om att denna by bara lever på sommaren och vintern. Resterande tid är den 100% DÖD. Vi kom alltså hit precis när sommarsäsongen avslutats. Men hur ska man veta allt om alla städer som ska besökas under en tågluff? Visst är det fint här, men det hade varit betydligt finare om vi inte haft det regnigt och mulet och en temperatur runt 6 grader.

MEN DET BLIR VAD MAN GÖR DET TILL. Vi bokade fyra dagar i denna by och dom har vi fyllt ut med allt som finns att göra här plus lite till. Först besökte vi alla barer/restauranger som fortfarande hade öppet d.v.s. två stycken. Sedan hoppade vi på tåget till Saltzburg och pluggade lite Mozart. Idag flydde vi åter stackars Zell am See och åkte upp till Kapruns glaciär med linbana, i gympaskor. Jag drack varm choklad och DET SNÖADE och jag kände mig som ett barn på utflykt. Kvällen avslutades med en vattenshow på Zellersjön, fint det.

En sämre erfarenhet av Österrike är att servicen har varit hemsk, dålig och kass. Jag vet inte om det beror på vår otur (den slår till med full kraft lite då och då under dagarna) eller om dom helt enkelt inte bryr sig. Idag blev vi till exempel kallade för dumma blondiner av en busschaufför. Vi ville veta vilken hållplats som låg närmast glaciären, det var tydligen en för krånglig fråga för lilla mannen fastän hans jobb är att åka dit varje dag. Han skrek och slog allt hårdare på sin apparat tills mynten flög, inte lätt att vara kvinnohatare ibland. Andra som ofta hatat oss är äldre kvinnliga servitriser. Svider det fortfarande i ögonen att unga tjejer gör saker på egen hand utan män eller föräldrar? Är dom avundsjuka, eller hatar dom också sitt jobb? Vi är inte ens långt hemifrån men tiden verkar gå baklänges här borta, engelskan finns fortfarande inte på kartan och ciggen får du tända vart du vill. Inne, ute, i taxin eller restaurangen, vem bryr sig.

Säkert ett bra ställe med rätt säsong och rätt människor. Men det enda jag gillar just nu är naturen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0